Sidor

11 december 2010

Om små fynd.

Lite sliten efter gårdagens dansanta utekväll gick jag upp ganska sent, bakade in håret i en huckleliknande uppsättning, tog tag i Malin och promenerade ner till den stora loppisen som huserar här ute om lördagarna. Två timmar senare kom vi hem igen med tunga påsar och små guldpengsfynd.

Jag hittade tallrikarna vid olika bord, och fick på köpet en liten föreläsning om dem var. Den svarta handmålade trätallriken var tydligen inte alls kurbits utan den norska allmogevarianten som kallas rosmålning. Se där. Och de brittiska tallrikarna var kända för att nästan alltid krackelera lite i ytterlackeringen, men håller gör dem ohjaja. Se där vad trevligt, tack.

Ett gult strykjärn, eftersom jag har bestämt mig för att försöka ha så många av mina husgeråd som möjligt i kulörta färger. Matchar bra till sen senapsgula virkade duken.

Lite gammalt krimskrams från Indiska. Herrejösses, jag skulle kunna bo i en indiskabutik så frälst som jag är.

En fin glasburk för diverse förvaring. Verkar dock tidigare ha tillhört en kedjerökare, den luktar inte rosor och mumma direkt.

Härliga skor som jag fick för en tjuga, med en vad jag har fått för mig kallas "häxklack".

..och ett par örhängen.

Sådärja. Färdigfyndat för idag.

6 kommentarer:

amanda sa...

Sv: Verkligen! Totalsanning

Magda sa...

sv: Bob hund är aldrig fel!

Sara och Emma sa...

åh men vad fint. alltihop!

Malin sa...

Gillar särskilt den fina engelska tallriken och de snygga skorna! Önskar att det fanns en andrahandaffär med samma låga priser här i krokarna.

Lit de Parade sa...

Underbara fynd :-)

m @ Lit de Parade

Ingrid sa...

Äh, inge häxklack, bara finklack!