Sidor

5 januari 2011

Om traditioner.

 I vår lilla grupp av vänner har vi en väldigt fin tradition som nästan börjar bli viktigare än julafton; varje nyårsafton klär vi oss fint, äter en fin trerättermiddag tillsammans och firar sedan hela natten lång med vin och dans och löften och sentimentala kärleksförklaringar.

 I år var vi 26 personer som samlades. Vårat kollektiv och ett till kollektiv som vi känner hjälptes åt att samla ihop bord och stolar, handla, laga en ordentlig festmåltid till närmare trettio personer och bjuda in alla fina.
 Adam och Camilla var uppklädda och fina. Camilla var nästan som hämtad från 40-talet.


 Det hölls kanske elva eller tolv tal, en himla massa skålar och sånger. Isak fick agera toastmaster och hålla i tyglarna.


 Niklas.


 Amanda.


Jonas och jag.


 Angel stylar för kameran.


 Malin fick min Irish Coffee eftersom jag fortfarande inte har lärt mig dricka varken kaffe eller whisky. Eller att äta grädde.
 Felicia.


 Ida och Sara i köket.


 Anna-Lotta som tagit sig ner tillsammans med Tommie hela vägen från Umeå.


 Erik och Lina nyårspussas.


 Sara som peppen själv, underbart.


 Jonas är väldigt söt och påstår sig inte ha någon fotomin. Jag bah "okej". Men oavsett hur landet ligger så hade jag en väldigt stilig kavaljer.


 När man är närmare trettio personer på ett kalas är det väldigt väldigt bra att förse vinglasen med en liten namnlapp. Tipstips!


 Nikolas.


 Felicia igen, med sin urtjusiga rosettring.


 Nikolas med sin bror Aleksi.


Sen blev det dags att åka vidare till vår lägenheten där vi skulle ha resten av festen under natten. Vi ville gärna ta slut på allt vin innan vi åkte, så det blev en enda stor kavalkad i skålar och minital och hyllningar. Gissar att vi snittade på tjugotre höjda skålar på tio minuter. Sedan blev det fest, skumpa och fyrverkerier resten av natten lång och ända in på det nya året.

1 kommentar:

kajsa sa...

fin tradition! :)