Sidor

7 februari 2011

Om den stora flytten.

Nu ska jag äntligen få visa er hur jag kommer att bo! De senaste veckorna har varit galna, men nu börjar det sakta men säkert att lugna ner sig. För er som inte vet -  efter en massa grubblerier om min framtid bestämde jag mig för att flytta till Norrköping och därmed bo i samma stad som Jonas. Eller grubblat, snarare våndats. Många delar av mig gillar inte det där med att flytta till en okänd stad på grund av en man, men.. äh. Jag är så kär att jag spricker och nu känns det bara mer rätt för varje dag som går. Hjärtat vill vad hjärtat vill.
Hur som helst. Ett kollektiv i Norrköping la upp en annons om ett ledigt rum och jag svarade genast. En vecka senare bestämdes det att jag skulle flytta in och nu börjar jag sakta men säkert komma lite i ordning. Här är alltså dörren till mitt jättefina stora rum.
 Lampan på plats.

 Och såhär ser det ut när man kommer in. Dator, säng, skrivbord, mannekäng och favoritkille på plats.

 Medan Jonas spelar spel på sin telefon, fotograferar jag den fina vägglampan jag fick av Matilda för ett bra tag sen och som nu äntligen har borrats upp.

 I hörnet står fortfarande en massa ouppackade kartonger. Snart ska jag ta hand om dem. Snart.


 ..mitt sätt att packa upp är i och för sig att lägga allting på golvet.

 Men då känns det ju bara ännu mer hemma.

 Lite ordning har jag fått ändå. Möbeln från vårat gamla kök får nu agera bokhylla.

 Och ett vykort fick följa med från insidan av en kökslucka, den passar fint bredvid jordgloben.


 I det här hörnet står en gräslig garderob som ska bytas ut, mitt fina skrivbord och dörren till min lilla balkong.

 Favoritstolen.

 Den gamla symaskinen i fönstret väger, utan att överdriva, säkert femton kilo. Även den har jag fått av Matilda, hon hittade den nämligen utanför sophuset och släpade den hela vägen hem till oss för att hon tänkte att jag skulle tycka om den. Och det gör jag! Fungerar gör den tyvärr inte, men den passar utmärkt som prydnad, dörrstop eller vapen.

 Ljusstaken hittade jag hemma hos mamma samma dag som flyttlasset gick. Hon använde den aldrig och tyckte det var bättre att jag tog hand om den. Gärna för mig.

 Jag blev jätteglad när jag hörde att jag skulle få en balkong. Tills jag upptäckte att en duva eller två har byggt något slags bo under några stolar. Får se vad vi gör åt det där lilla problemet, inget kul att ha en oanvändbar balkong heller.

Photobucket
Jag vågade inte, men Jonas skrämde bort duvan med en lång pinne, så att man åtminstone kunde kika ut. Huva. Fåglar är fina, men gärna lite på håll.

 Såhär ser i alla fall min gata ut. Känns oerhört skönt att bo centralt för en gångs skull.

 Jag vågar inte fota alltför mycket i lägenheten än, men såhär ser hallen ut om man tittar från vardagsrummet.

 Tove, som är en av de jag bor med, berättade att de har haft en festival i lägenheten en gång. Sånt gillar jag. Här ser ni festivalkartan och köket.


 Här är min hylla, än så länge. För några månader sedan fick jag dille på kaffekoppar och köpte en hel drös i olika färg och form. Vilket hade varit jättebra om jag var en kaffedrickare.

 Går man ut från köket ser man den här fina affischen.

Och går man tillbaka till vardagsrummet hittar man en öppen spis som man gärna får elda värmeljus i. Helmysigt. Rundturen är slut för idag, men det blir garanterat fler så snart jag känner mig mer hemma.

8 kommentarer:

Saris sa...

Åhåhåh!! Jag känner att jag vill kommentera varenda liten bild! Det ser SUPERMYSIGT ut hemma hos er! (för det är väl hemma nu?) ;) Tänk om Malin hade en balkong med fåglar boendes på, hon skulle dö! Kaffekopparna är ljuvliga! Och det där med att packa upp... Ta det lugnt! Jag packade upp min sista flyttkartong förra veckan!! (herregud vad dåligt av mig!) Men jag längtar tills att man kanske kan få inspektera lägenheten på riktigt! :)

Agnes sa...

Alltså åh, DUBBELDÖRREN! JAG DÖR, så magiskt vacker, verkligen!!!

matilda sa...

men sluta vilket stört fint rum/lägenhet! det är ju en sjuk lyx med öppen spis ändå. även fast man inte kan elda i den.

Malin sa...

Tjusigt värre. Och ja. Jag skulle ha DÖTT på fåglarna. Har Frank kommit på plats ännu? pussa honom från mig i alla fall. saknar dig.

Caroline sa...

Vad fint du kommer få det ser det ut som. Jag tror du gjorde helt rätt i att flytta.

Matilda. sa...

Det ser ju jättemysigt ut, hoppas du trivs. Jag gillar att jag bidrar till schyssta grejer inredningmässigt =) Kram på dig!

Krumelurpillret sa...

Golvet och dörrarna såg jätte fina ut! Hoppas du kommer att trivas.

Hanna sa...

ditt hem ser sådär härligt franskt ut.