Sidor

25 oktober 2011

Om en såndär perfekt helgdag

 Vi vaknade efter ett par timmar för lång sömn, och drog oss länge länge. Efter en snabb frukost och begav oss ut på stan. Stannade upp vid en snygg tegelvägg för lite poserande. Lyckat för Jonas del, mindre lyckat för min. Men!
 Strunt i det, för jag har en finfin fantomenring. Bling bling!
 Promenaden fortsatte vidare i det härliga höstvädret.
Vi stannade till vid "Frimärkesaffären" som den kallas.
Den har funnits där i all evighet tror jag. Pappa, som gjorde värnplikten i Norrköping, minns affären från när han var ung till och med. Med samma gamla man bakom kassan och allt!


 Jag hittade den här skönheten bland gömmorna för två kronor, så den fick följa med hem och pryder nu min bokhylla. Jonas handlade en fantomentidning där Fantomen slåss mot vampyrer, eller vad det nu var.
 Vi fönstershoppade.
 Hittade minst sju kokböcker jag gärna skulle vilja ha, men nöjde mig med anteckningsblocket jag tog mig dit för att inhandla.

 Efter att jag suktat färdigt på stan, styrde vi oss mot Cnema. Jag skulle få se några av de scenerna vi filmat för någon vecka sedan, i en grovklippt version.
 Jonas tycker att det räcker med foton.
 Åh, så pirrigt och spännande att få se materialet!
Till slut började vi gå hemåt igen. Över Bergsbron och den vackra utsikten, med den dånande strömmen.
Jonas lagade middag medan jag planerade lite hemlisar inför nästa helg. Vips var klockan sju, och vi fick sällskap av våra vänner Anna och Linus.

 Efter lite mat, vin och kattgos fick kameran stanna i väskan resten av kvällen, medan vi alla gick på bio och sedan råkade snubbla in på en nyöppnad restaurang som hade premiärkväll med fint folk och italienska snittar. Hoppsan. En underbar helgdag, från början till slut.

7 kommentarer:

Sanna sa...

Det ser ut som om ni haft en toppen trevlig dag.. =)

Kraaaam
Sanna

sofia sa...

vad mysigt det ser ut, jättefina bilder!

Hildas hem - Sofia sa...

Fantomenringen går inte av för hackor. En sådan skulle jag kunna tänka mig! Jag känner igen den där boken du köpte. Vet inte från var. Kanske något från barndomen. Snygg är den i alla fall.

Jag önskar dig en fin kväll!

Linda sa...

Vilka snygga bilder!

alexandra sa...

vilka mysiga bilder!
är det norrköping du är i?

Till Karins Virrvarr sa...

åh, jag tyckte visst det var ett succékort på er båda framför tegelväggen!

teres sa...

Åh vart har du fått tag på fantomenringen? /Teres