Sidor

17 december 2011

Om den perfekta dagen

Lucka nummer sjutton i julkalendern - Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
Jag vaknar bredvid Jonas och känner mig utvilad och pigg. Katten Frank hoppar upp i sängen och vill gosa, solen lyser in genom fönstret. Vi har all tid i världen och vi drar oss länge länge. Pratar och pussas. Men någonting i rummet ser inte ut som det brukar..
Vi sätter oss i sängen och tittar upp - och upptäcker en koja i sovrummet! Det är tyger, täcken och kuddar överallt, och man kan krypa in genom en hemlig gång. Väl inne i kojan är det stort så att jag, Jonas och katten kan sitta upp. Musik spelas, och en stor buffé av all vår favoritfrukost står framdukad. Ägg, scones, amerikanska pannkakor, färsk frukt och oboy! Och lite räkor till Frank. Disken diskar naturligtvis sig själv efter maten.
Det är en perfekt sensommardag ute, det är varmt men friskt i luften. Jag och Jonas är stiliga som få, när vi cyklar hela vägen till min favoritsjö i värmlandsskogarna på bara fem minuter. Vi badar, promenerar i skogen och rider på islandshästarna som betar där ute.
Men sen blir det roadtrip! Vi kör runt i en skruttig liten bil som drivs av solenergi, stereon är på hög volym och vi sjunger med till alla våra favoritlåtar. Vi hamnar i Paris, Berlin, Köpenhamn, Prag, New York, San Francisco och London och hinner se allt vi vill se på alla ställen. I varje stad träffar jag någon jag känner, som introducerar oss för fantastiska nya människor! Vi fikar, tittar på konst, märkliga teatrar och fyndar på loppisar. Pengarna i plånboken tar aldrig slut, och vi talar alla språk flytande, såklart. När bilen till slut landar i hemlandet igen så får jag ett sms. 
"Mat-kalas om en timme, alla kommer! Ta fram vinet!" står det. Jonas och jag svidar blixtsnabbt om till tjusigaste festklädseln och upptäcker att vi bor i den där kalasvillan vi drömt om att bo i. En fest står framdukad i trädgården med den godaste maten jag vet. Alla mina vänner från alla kanter i landet ringer på, och det blir mat, prat, skratt och spontandans. Det hela utvecklas till ett ordentligt dansgolv och bara de bästa bästa danslåtarna spelas. Mer pepp än såhär blir det inte.
Festen börjar avta, några av oss är vakna i flera timmar till och pratar. Vi sitter på en kulle och pratar om kärlek, politik, feminism och kultur tills vi ser att solen börjar gå upp lite. Då sitter vi bara där. Tillsammans på kullen, och tittar på medan solen går upp. Fram till nu har jag glömt att vi bor precis intill en sjö, hoppsan! Innan alla går hem tar vi ett litet dopp i det friska, varma vattnet.
Alla går hem, efter många pussar och kramar hejdå. Jonas och jag tar det sista av de godaste resterna som blev över och myser ner oss i soffan. Vi pussas, äter och tittar på våra favoritserier tills vi somnar i varandras famn. Katten Frank sover på min mage och snarkar lite. Jag drömmer underbara drömmar om söta djurbebisar och vaknar morgonen efter med finaste Jonas. Utvilad, pigg, lycklig.

(Tyvärr har jag slarvat bort bildkällorna i min stora inspirationsmapp, hojta gärna till om ni känner igen en bild!)

4 kommentarer:

Lisa sa...

så himla fint!

Sandra sa...

Åh vilket peppigt inlägg. Och tack för hitta-tillbaka-till-kamera-tipset!

Rebecca sa...

Så himla urfint!

Vicky sa...

men åh så fint.