Sidor

8 september 2012

På vift, till havs

I varje ny stad jag flyttar till blir jag väldigt ivrig att lära mig att hitta. Det är spännande, men jag skulle nästan helst vilja hoppa fram till det där stadiet när man liksom vet vilken spårvagn att ta dit, vilken gata man ska besöka om man är sugen på världens bästa burgare, vilka smågator som är mysigast och den finaste parken.
 Efter en vecka i Göteborg inser jag att det kommer att ta sin lilla stund. Får ta lite hjälp av Hellys Göteborgsguide och skaffa en ordentlig karta, för gudars vad svårt det är att få en ny stad att hänga ihop i huvudet. Tack och lov för GPS:en i mobilen, säger jag bara.
Men som alltid i en ny stad, så ägnar jag ganska mycket tid åt att mest bara ta mig runt. Hoppa på en spårvagn, åka fem hållplatser, gå av och vandra runt. Denna dag gällde samma sak, fast med båt!
Jag hoppade på den där färjan som Isak sagt att man -inte- ska ta om man vill över till Rosenlund snabbt och smidigt. På båtens tak satt jag med blåst i hela håret. Sen började vi åka runt.
Eriksberg. Klippan. Fina båtar och fina byggnader.
Till slut kom vi tillbaka där jag startade, sen åkte jag vidare till andra sidan för att vandra runt lite vid Järntorget.
Hittade bland annat fyravånings-Myrorna (hurra!), kikade in i Haga, promenerade på Linnégatan och hittade både en engelsk butik och Hagabion. 
Nöjd och belåten tog jag sista färjan hem till min lilla soffa på Lindholmen. Får bli mer äventyr en annan dag.

1 kommentar:

Helly sa...

Sicken bra rundtursstart! Och jag hoppas min guide kommer till användning. Tveka inte att höra av dig om du undrar något mer ;)