Sidor

19 november 2012

Drömmar i brunt, rött och senapsgult

Jag är så enormt peppad inför den dagen jag och Jonas kan flytta in en helt egen lägenhet. Kollektivliv i all ära, men efter alla år med andrahandslägenheter, kollektivrum och tillfälliga boenden ska det bli så skönt att slå sig ner och vara enväldig härskare över inredningen. Ja, alltså, Jonas och jag ska ju inreda tillsammans. Men det är betydligt lättare att övertyga en person att JAG har rätt än fyra eller fem personer. När jag till slut kommer att få gå lös på en egen lägenhet kommer jag att drabbas av hybris och bli maktgalen, är helt säker.
Foto: Erik Englun
Anywho, jag har en sån förkärlek för det murriga. Mörkbrunröda tapeter, mörka möbler, blodröda mattor och senapsgula lampskärmar liksom.
Foto: Erik Englund
Blev alltså mer än överlycklig när jag hittade denna artikel med art déco, 20- och 30-talsinredning bland allt det ljusa och fräscha på DN. 
Foto: Erik Englund
Jag bara smäller av, det går liksom inte att bo såhär snyggt. Om jag bara kan kombinera detta med min förkärlek för det bohemiska och typ-allt-från-Indiska så är lyckan gjord.

10 kommentarer:

Vicky sa...

åh vad roligt med lägga! inreda och allt, så himla mysigt.

Camilla/ Rufft och Sött sa...


Kul att du lämnade en kommentar så jag hittade till din blogg!
Riktigt mysigt och personligt hem!
Vad bra! Då kan jag komma och göra ett hemmahos-reportage hos er sen då, hihi!
Kram Camilla

Hanna sa...

Gud så skönt med en helt egen lägenhet. Och du verkar ju ha sanslöst god smak när det kommer till inredning!

Kajsa sa...

Vad härlig med en egen lägenhet och att få bestämma allt själv! Jag gillar också murrigt, det är liksom så mysigt!

kajsa sa...

Att inreda helt själv, efter eget huvud/tankar/ideer, är något utav det bästa jag varit med om rent kreativt! Så otroligt givande att känna att man är sin egen och varje pryl och färg är ens egna val. Så jag känner med dig!

kajsa sa...

Att inreda helt själv, efter eget huvud/tankar/ideer, är något utav det bästa jag varit med om rent kreativt! Så otroligt givande att känna att man är sin egen och varje pryl och färg är ens egna val. Så jag känner med dig!

Isabelle sa...

Jag läste också det där reportaget. Så jäkla läckert och inspirerande. Skön brytning i det vita som det svenska folket så beständigt tycks älska.

paulina sa...

så skönt att kunna flytta till en riktig lägenhet!

"oroshjärta" sa...

Men oj waow tänk att bo sådär...

aliciasivert sa...

Åh åh åh, kommer bli så fint! Jag drömmer mig också tokig efter mörka medaljongtapeter just nu. Vill bara flytta in på Baker Street 221b på dirr!