Sidor

2 januari 2013

Same procedure as last year, madam?

Gott nytt år på er!

När annat folk går runt och klurar på nyårsplaner och väntar på den perfekta festen, så vet jag redan vad jag ska göra på nyårsafton. Sen hur många år som helst tillbaka, så firar jag nämligen med mina närmaste vänner, och annat fint folk som kan tänkas vilja komma. Vi klär upp oss, styr upp en trerättersmiddag och fixar helt enkelt årets finaste fest. Ibland är vi femton stycken, ibland är vi fyrtio. Men det är någon slags konstant, nästan som en institution (på det bra sättet). Vissa av mina vänner hinner jag inte träffa på hela året - men på nyår ses vi alltid. Tänkte visa er lite hur det har sett ut!
2008-2009 gav vi oss på att fixa en veganska trerättersmiddag. Vi satt uppdelade på fem bord i två olika rum i vårt kollektiv. Det var trångt, men mysigt.
Jag såg ut såhär, bredvid min bordskavajer Niklas.
2009-2010 bestämde vi oss för första gången att ha något slags tema, och körde med det säkra kortet Black & White.
Temat gick genom allt från dekoration, till klädsel, till mat.
Matilda och Malin.
 Svartvit efterrätt.

2010-2011 ville vi ha lyx och flärd, och valde Glitter & Glamour som tema. Matilda lyckades fixa en utsökt lyxig bordsdekoration för bara en guldpeng!
 Camilla var fyrtiotalsinspirerad och glamourösast av oss alla.
Själv hade jag glittrig långklänning och var kanske mest peppad i världen.
 Så himla bra nyår förresten. Vi slog något slags rekord i antal gäster, tror vi var strax över fyrtio personer, och hela kvällen var bara så himla himla rolig.
Eftersom hushållet där vi åt middagen hade stört griniga grannar som, ganska obefogat, bussat störningsjouren på oss året innan, så skålade vi i oss det sista av vinet när maten var uppäten - och begav oss hem till vårt kollektiv för att fortsätta festen innan tolvslaget.
Berusning, djupa samtal, hångel och blöta cigarrer vid midnatt blev det där. Helt fantastiskt.
Förra nyåret, 2011-2012, blev det lite kyligare.
 Temat var Vinter, vilket ironiskt nog sammanföll med den snölösaste vintern i mannaminne.
 Men allt var dekorerat med frost, silverglitter och kyliga färger - det fick duga som vintersubstitut. Och Matilda hade fixat såndär torris, som liksom flyter ut över bordet. Farligt farligt, men tjusigt tjusigt.
Vårt något överambitiösa körschema från förra året. I år tog vi det faktiskt aningens mer chill, heh. Men mer om vår senaste nyårsafton någon annan dag!

Har ni också någon nyårstradition? Berätta!

2 kommentarer:

aliciasivert sa...

Men du! Det här är ju hur bra som helst!

Jag har absolut inte någon nyårstradition - förutom att jobba kanske - för jag brukar tycka att det är den eländigaste kvällen av alla eländiga. Går mest ut på att vänta och frysa och betala pengar och bli besviken. Slutade fira för flera år sen.

MEN när jag ser dethär så inser jag att så vill jag också ha det. Om inte på just nyårsafton så i alla fall en gång om året. Brutalt bra grej.

VisaLiza sa...

Vad härligt med lite nyårstradition. Tyckte alltid att det var så svårt med nyår förr, det skulle bli årets stora fest men förväntningarna var ofta högre än resultatet. Nu verkar vi ha fått en tradition här hemma, nämligen att öppna upp huset för gäster i dagarna två. Inte dumt alls :) Liza